About Us

Mijn grote passie is de Labrador Retriever en dan met name de dual purpose Labrador.  Een hond die de rasstandaard zo dicht mogelijk benadert en daardoor zeer effectief werkt in het jachtveld.  De Labrador is een jachthond voor na het schot en de eigenschappen die de Labrador daarvoor nodig heeft maakt het ras tot een geliefde huishond.

In 1993 kreeg ik mijn eerste Labrador.  Met Lotje heb ik dit veelzijdige ras goed leren kennen.  We hebben samen het Cynophilia GG3 examen behaald, daarnaast heeft ze behendigheid gedaan bij KC Gooi en Eemland.  Bij de jachtproeven heeft ze verschillende A diploma's en MAP A diploma's gehaald.  Een rustige, verstandige, werklustige en vooral lieve Labrador.  Helaas is ze op 12 jarige leeftijd overleden. Murphy was mijn eerste labrador reu. Murphy heeft zijn GG 1 diploma gehaald en t/m B2 niveau jachtwedstrijden gelopen. Helaas is hij op 16 jarige leeftijd overleden.  Nu heb ik Phoebe en haar dochter Penny.  Phoebe is 7 jaar oud, gefokt door Ans Pieneman.  Ze heeft met 9 maanden haar KNJV B gehaald,  met 16 maanden haar GG-B en met 18 maanden haar GG-1 diploma.  Op 6 mei 2006 heeft Phoebe haar GG-2 diploma gehaald.  Het doel voor 2006 was het halen van een MAP B en dat is gelukt in Wijchen.  In 2007 heeft Phoebe haar Pheasant Fetchers geworpen!  Zie verder of The Pheasant Fetchers en Penny. In 2008 heeft Phoebe MAP B diploma's gehaald.  Op 4 juli 2009 heeft Phoebe haar KNJV A gehaald in Lunteren. Vervolgens heeft Phoebe 2 MAP A diploma's gehaald in Enkhuizen en Hulshorst.
Penny heeft met 9 maanden haar KNJV B diploma gehaald en met 12 maanden haar eerste MAP B. Penny heeft op de leeftijd van 2 jaar haar BLP diploma gehaald. Penny heeft haar eerste A diploma gehaald op 3 jarige leeftijd.

Na aandringen van instructeurs bij KC gooi en Eemland heb ik bij O&O mijn instructeursdiploma's gehaald en ben ik  les gaan geven.  Mijn passie ligt bij de jachttraining dus heb ik Jachttrainingsworkshops en de KNJV instructeurs cursus gevolgd.  Om wat meer achtergrond kennis te vergaren heb ik de cursussen KK1 en de  PBNA/SJN jachtcursus (alleen theorie) gevolgd.
Ik geef jachttrainingen en ik heb 10 jaar lang  gehoorzaamheidslessen (van pup tot GG2) gegeven bij KC Gooi en Eemland. 
De jachttrainingscursussen lopen van pupjachttraining tot gevorderde B hond.

Voor advies mbt aanschaf, opvoeding en showen van een Labrador Retriever kun je ook bij mij terecht.  De dvd's ,die via www.dogtime.nl te koop zijn,  geven een goed beeld over de vele aspecten van de Labrador. (zie media)
Om de juiste pup met de juiste eigenaar te matchen kunnen fokkers van Labrador Retrievers de puppytest door mij laten uitvoeren.   
Clickertraining behoort ook tot de mogelijkheden.